Ridningen 15/4

Idag var det ridning igen, 2 dagar i rad, lyx! Eftersom förra lektionen var hoppning var det hästbyte denna gången, jag gjorde iordning Cowboy <3 Men fick sen U2, eller Grålle som han kallas, jag har ju aldrig ridit honom innan så det är alltid kul att testa något nytt!
 Therese, min ridlärare sa åt mig att ha sporrar och det längsta spöt jag kan hitta. Då insåg jag att jag hade fått en långsam häst*pust*. Jag red ju på Houdini förra gången och han är ju också en av de största och långsammaste: jobbigt!
 
Vi började med att skritta och trava: värma upp, sen kortade vi tyglarna lite och började arbeta på stora mittvolten. När vi kom till den sidan av volten som är mot kortsidan gjorde vi en till volt fast utåt(Hoppas ni fattar), så 3 volter fast de på sidorna var ju små! Till en början var han väldigt seg, skänklade som bara den.
Sen gick vi ut på A och C volterna och galopperade, först ville han verkligen inte ut på volten, han drog inåt och gick med nosen i hästen framförs rumpa. Efter en stund fick jag honom att gå ut, och då gick ha riktigt bra när jag fick igång honom. Ridläraren sa att jag skulle tänka att det var ett 140 hinder framför mig xD Plus att han älskar att hoppa!
 
Till sist jobbade vi skänkelvikningar, till en början fick jag knappt ut honom men efter några tips och jag lyckades få över honom på min sida var han jättefin! Jag märkte stor skillnad i slutet för då gick han jättefint, trampade under sig med bakbenen, gick i form och var relativt pigg!
 
Sammanfattning: Trög och seg i början, han ville inte alls. Traven på volten var inte jättebra, men galoppen var väldigt fin. I slutet gick han hur fint som helst! Öva på skänkelvikningarna och jag på min kondition xD
 Från hopptävlingen igår <33


Kommentarer
Postat av: NORRSKEN EMMA

GLAD PÅSK

ha en bradag

Svar: Glad påsk! Detsamma <3 Vad glad jag blir!
Annie

2017-04-15 @ 15:41:23
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: