Ridningen 27/5

Idag var det ridning igen, hoppning! I Torsdags stukade jag ju foten på tävlingen med Astro.. typiskt. Men jag vägrade att låta det stoppa min ridning, så lite tejp och Alvedon och upp på hästryggen ;) Och idag fick jag Astro!
 
Vi började med att värma upp fritt, så jag valde att göra lite volter, skänkelvikningar, testade lite på gasen och bromsen och övergångar. Sen galopperade vi lite och då hoppade vi låga studs på medellinjen, så som vi gjorde på markarbetet. Han var lite lång ibland men hade ett bra tempo, sen efter ca 3 gånger i varje varv började vi med huvudövningen.
 
Då hoppade vi först studsen, sen svängde vi vänster och 4 galoppsprång till ett räcke, första gången var faktiskt bra, han var helt ok pigg, kanske lite väl pigg ibland men annars gick det bra. Sen gjorde vi samma sak i andra varvet fast vi svängde höger till ett oxer istället, det hoppade han också bra.
 
Sen skulle vi göra en liten bana, så vi kom först på studsen, sen oxtret och ner till A, sen på räcket och studsen igen.
Första gången smet han undan på höger sida av oxtret, samma sak andra gången, då blev jag lite frustrerad, mest för att jag själv inte red bra, jag red som en kratta och det kände han av. Och jag hade inte tillräckligt med tryck och jag blev typ nervös, så tredje gången kortade jag upp högertygeln och hade mer stöd på den sidan. Då hoppade han jättefint över, resten av banan gick fint, lite pigg från Räcket till studsen kanske ;))
Sammanfattning: Helt ärligt kändes passet skit, ingen bra känsla, inget bra flyt, jag tror nog att vi kanske ska hålla oss till dressyren jag och Astro. Men han hoppade ju faktiskt jättefint i torsdags!
Jag får öva på att rida bättre och leda Astro, inte låta honom leda mig!
 Vi håller oss till dressyren jag och Astro ;))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: