Ridningen 13/5

Igår var det ridning som vanligt och dressyr denna gången också, fast idag hade jag inte Cowboy, utan en ny häst som heter Astrocruiser fast kallas Astro! Jag har sett honom på en lektion en annan gång och han såg väldigt fin ut, dock är han oerhört stor haha..
 
Vi började med att skritta fram och värma upp, han hade ganska bra tempo, gillas mycket ;) Men när vi skulle trava, jösses vilka stora steg han tar, jag kom typ upp på tå i stigbyglarna, skumpigt värre xD. Vi delade upp oss på A och C volterna, sen skulle vi trava första 4:e delen av volten, sen skritta en 4:e del, och trava och skritta. Vi övade på att de skulle lyssna på ryttarens signaler vilket jag tycker att Astro gjorde jättebra.
 
Efter det gjorde vi samma sak i galopp och trav fast med halva volten, och sista gången, skritt och galopp var 4:e del. Vilket han också gjorde jättebra!
 
Sista delen jobbade vi på att sitta i traven, vilket nog var den svåraste biten, han blev lite pigg ibland om man säger så. Så fort jag tog tag i tyglarna gjorde han typ en galoppfattning och så fort jag sa "brrr" så började han typ skritta haha. Men sist gjorde vi skänkelvikningar vilket han gjorde väldigt fint, det ända är att jag måste få honom att flytta lite mer tvärt.
 
Sammanfattning: Väldigt pigg och fin, särskilt i galoppen, lite skumpig i traven och ville inte riktigt gå i form. Får öva på att sitta ner i traven och tvära mer i skänkelvikningarna ;)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: