Dressyrtävling Astro 21/5-17

Idag var det dressyrtävling, första start var klockan 9.00 och det var 3 klasser tills jag startade, så jag kom dit 10.30 och jag hade beräknat att jag startade ca 13.00-14.00. Så sen när jag kom dit kom ridläraren precis in i stallet och sa att hon letat efter mig för att hästen jag egentligen skulle rida på har blivit sjuk. Så jag fick välja en ny, först blev jag såklart chockad men eftersom det kom så plötsligt hann jag inte direkt bli nervös vilket var bra!
 
Så jag valde att ta den nya hästen, Astrocruiser eller Astro som han kallas, jag har ridit på honom en gång innan plus att han är dressyrhäst från grunden. Men han var ju inte knoppad då det bara var jag som skulle rida honom, så jag fick stressa ihop några knoppar, sen slutade det med att jag fick vänta i en timme, så jag behövde inte direkt stressa ;))
 
Jag var andra start i min klass, som sammanlagt var 4. Så jag och första starten gick ut för att skritta fram ca 12.00, sen typ kvart över gick vi in på framridningen. Klassen innan var L:D eller handikapp.
 
På framridningen var att jättepigg till en början, sen lugnade han väl ner sig något, inte mycket men tillräckligt ;) Det jobbiga är att han är sjukt skumpig och det är svårt att sitta ner.
 
Väl inne på banan när vi blev insläppta red jag ner till domaren, där tvärstannade han, jag sparkade med sporrarna i sidorna och då gick han spänt förbi, jättelöjlig.. Sen kom jag i trav mot domaren, då tvärstannade han på samma ställe och typ ställde sig på bakbenen samtidigt som han backade. Ridläraren sa sen att det var ett mirakel att jag satt kvar så som han hoppade, haha, bra balans är ett måste.
 
Efter det var jag lite arg på honom för att han löjlade sig så.. banan flöt på helt ok, lite missar här och där men inga stora missar. Vi hamnade på 58,52%, för att bara ha ridit honom en gång innan och fick reda på att jag skulle rida honom typ 2 timmar innan är jag nöjd! Fina hästen <3
Film kommer i veckan ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: