Ridningen 26/8

Idag var det ridning igen, markarbete! När jag kom dit var jag lite sen så jag tog den hästen som inte var struken(från tavlan) och gjorde iordning men det visade sig att det inte kom någon som skulle ha den hästen så det måste vart någon som gjort iordning 2 eller någon som inte börjat stryka hästarna uppifrån?
 
Jag fick iaf Ove igen som förra gången, började med att skritta och värma upp några varv och som i början av förra lektionen var han även seg denna gången. Så jag fick vara på direkt med skänklarna för att han skulle lyssna. Vid C var det en volt med 4 bommar jämt utspridda och längst ner vid A var det 4 bommar innanför spåret.
 
Till en början travade vi över bommarna och tränade bara på att få de att gå på ett böjt spår, sen gjorde vi samma sak i galopp, då övade vi också på avstånden och galoppsprången. Både i traven och galoppen var han hur fin som helst, jag kunde jobba med honom så att han slappnade av och gick i form. I slutet gjorde vi en liten bana, så vi började vid A och red mot bomvolten där vi gjorde 2 varv, sen på snett igenom från M-V(K) var det 1 upphöjd bom, 1 på marken och en till upphöjd. Sen mot V och trav över bommarna vid A.
 
Och det gjorde han också helt perfekt! Gillar denna häst!
Sammanfattning: Såå fin, jag kan jobba loss honom och han går i form och slappnar av, tycker det är bekvämt och då blir det skönt för oss båda. Jag får jobba lite på att inte kolla ner på bommen framför utan kolla på nästa bom, annars blir det knasigt!
 Ponnytiden <3 Men Ove är ganska bra han också ;))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: